ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

EKΔΗΛΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016

26 Απρίλιος, 2016 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΑΚ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΟΠΠ – ΔΥΤ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016 Ο.Α.Κ.

ΟΑΚ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΟΠΠ – ΔΥΤ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2016

Με επιτυχία, διενεργήθηκε χθες 25.4.2016 η σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών με θέματα ημερησίας διάταξης α) απολογισμό χειμερινής περιόδου β) Προγραμματισμός δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Η Αττική Λέσχη Τετρακίνησης 4χ4 μέσω του Τμήματος της ΟΑΚ (ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ) , που είναι ενεργό μέλος της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, συμμετείχε ενεργά, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά τις δραστηριότητες της ΟΑΚ, δηλώνοντας συγχρόνως την πλήρη ετοιμότητα της και διαθεσιμότητα ατόμων και εξοπλισμού, στις αρμόδιες αρχές για συμβολή σε οποιαδήποτε περιστατικό, όταν και όποτε της ζητηθεί.

Αυτό που ξεχωρίσαμε από την χτεσινή συνάντηση που διενεργήθηκε σε άριστες συνθήκες σεβασμού και εκτίμησης από τους παρευρισκόμενους συνομιλητές, αν και δεν έλειψε η «ζωηρή συζήτηση», υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη κο Σπ.Τζόκα, ήταν η επισήμανση από όλους για την ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ από τους πολίτες.
Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η πλήρως καταρτισμένη σχεδόν για όλα τα Θέματα που αφορούν τους Δήμους, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Τσούπρα Ιωάννα, με όρεξη και προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων.

Εκτός από τις εντυπώσεις, αυτό που επιστρέφουμε πίσω στα μέλη της Αττικής Λέσχης 4Χ4, είναι η εκπαίδευση που θα πραγματοποιηθεί από την Διοίκηση του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού σε συνεργασία με τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό που «ανήκει» γεωγραφικά η Λέσχη μας. Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί επίσημη πιστοποίηση από τις Αρχές του Κράτους για όσους συμμετέχουν στην αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων. Πιο συγκεκριμένα, και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, η οποία είναι στα «σκαριά», μόνο όσοι είναι πιστοποιημένοι μπορούν με ασφάλεια να παρέχουν την βοήθεια τους με τις Αρχές, κατά την διάρκεια των γεγονότων.

Αναλυτική ενημέρωση θα ακολουθήσει σύντομα.

Με εκτίμηση,
ΟΑΚ ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ 4Χ4

Comments are closed.