ΝΕΟ SITE

ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ!!!

11 Ιούλιος, 2011 Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ Νέα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ

H ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ 4Χ4 έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και αρκετό ανακύκλωση μπαταρίαςκαιρό την ανακύκλωση μπαταριών. Υπέρμαχοι της οικολογικής συνείδησης και θέλοντας να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην προστασία του περιβάλλοντος, λέμε ΝΑΙ στην ανακύκλωση και στην ευαισθητοποίηση όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι ενημερώνουμε τα μέλη της Λέσχης ότι στο εντευκτήριό μας υπάρχει ο ειδικός κάδος συλλογής της ΑΦΗΣ.  Ελάτε όλοι για να συμβάλλετε στην προσπάθεια αυτή της Λέσχης μας για ένα καθαρότερο περιβάλλον!!


Τι είναι ο «κύκλος ζωής της μπαταρίας;»

Κάθε μπαταρία έχει ένα «κύκλο ζωής».  Ξεκινάει από το εργοστάσιο κατασκευής της και καταλήγει στον τελικό χρήστη. Όταν η μπαταρία αδειάσει και την πετάξουμε στα σκουπίδια διακόπτουμε τον κύκλο ζωής της, χάνουμε πολύτιμες πρώτες ύλες και κατά συνέπεια ενέργεια, ενώ κάποια στοιχεία της μπορούν να περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα με επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία του ανθρώπου.  Αντίθετα, αν ρίξουμε την άδεια μπαταρία στους κάδους συλλογής της ΑΦΗΣ, ο «κύκλος ζωής» της μπαταρίας συνεχίζεται, τα βασικά  στοιχεία της ανακυκλώνονται για να καταλήξουν στην παραγωγή νέων μπαταριών ή άλλων προϊόντων.

Γιατί να κάνω ανακύκλωση; Ποιο είναι το δικό μου προσωπικό όφελος;

Τα οφέλη από την ανακύκλωση μπαταριών είναι κοινά για όλους.  Δημιουργούμε ένα καλύτερο περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η ανακύκλωση μπαταριών γίνεται για:

•    Την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.ανακύκλωση μπαταρίας
•    Τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν στα ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων).
•    Την εξοικονόμηση πρώτων υλών.
•    Την εξοικονόμηση ενέργειας.
•    Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Ελάτε να ανακυκλώσουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο περιβάλλον, για ένα καλύτερο μέλλον!!

Comments are closed.